Hyra andrahand i Stockholm

Vill du hyra i andrahand i Stockholm? Då har du hittat rätt! Som medlem på BostadSthlm får du möjligheten att söka och anmäla ditt intresse till en mängd olika lediga bostäder i andrahand i Stockholm. Vi vet att det är svårt att hitta lediga lägenheter i andrahand i Stockholm idag och vill därför göra det lättare – både för dig som söker en lägenhet men också för dom som har lägenheter som de önskar hyra ut i andrahand.

För bara 49 kr/månaden blir du medlem och får möjligheten att anmäla intresse till de lediga bostäderna som publiceras på hemsidan. Efter att du har anmält ditt intresse, meddelar vi uthyraren och ni får sedan fortsätta diskutera. För att du ska känna dig trygg med att hitta en lägenhet i andrahand ställer vi höga krav på våra uthyrare och att dom följer uppsatta regler och direktiv.

Lägenhet i andrahand i Stockhkolm

Fördelar med att hyra andrahand

Att hyra i andrahand innebär att hyra en bostad av en person som har ett förstahandskontrakt på bostaden. Det kan även vara så att en person som äger en bostadsrätt vill hyra ut en under en period. Då räknas det som att hyra ut i andrahand. Hos oss hittar du ett varierat urval för att hyra andrahand i Stockholm, både sett till storlek, stil och område.

Oavsett vad du är ute efter, finns det en mängd fördelar med att hyra i andrahand i Stockholm. Om du till exempel ska flytta till Stockholm på grund av arbete eller studier, kan det vara ett perfekt boendealternativ med att hyra i andrahand istället för att exempelvis köpa. På så sätt har du en lägenhet där du har möjlighet att bo under tiden som du lär känna staden. När du sedan känner dig trygg med att kunna avgöra om du kommer att bo kvar i Stockholm, kan du i lugn och ro investera i ett boende. När du dessutom hyr i andrahand är det vanligt att du får hyra bostaden möblerad, vilket också kan upplevas som en fördel och en bekvämlighet – för i ärlighetens namn är det inte alltid roligt att flytta tunga möbler och kartonger upp och ner i olika trapphus.

Stockholm och andrahand

Stockholm är Sveriges huvudstad, nordens största stad och en av de snabbast växande regionerna i hela Europa! Allt fler lockas av livet i den svenska huvudstaden och lämnar sina hemorter för att flytta dit. Samtidigt lever vi människor längre liv och det föds allt fler barn. Staden växer med en sådan hastighet att man har beräknat att Stockholm kommer nå en miljon invånare kring årsskiftet 2021/2022. Denna utveckling har tyvärr också resulterat i en allt större bostadsbrist. Det beror på att man inte hinner bygga bostäder i samma takt som efterfrågan växer. Att få tag i ett förstahandskontrakt i Stockholm kan upplevas som en omöjlighet och något som kräver en halv livstid i köpoäng på någon av Stockholms bostadsförmedlings sidor.

En lösning som däremot kan förenkla och förkorta ditt sökande – är att hyra i andrahand. I Stockholm är det väldigt vanligt att hyra ut i andrahand och utbudet är stort. Många som väljer att hyra ut sina bostäder i andrahand väljer att annonsera på etablerade plattformar, som till exempel hos oss på BostadSthlm, för att säkerställa att det sköts professionellt och för att inte bli överöst av oseriösa bostadssökanden. Om du därför är intresserad av att hyra i andrahand i Stockholm rekommenderar vi dig att registrera ett medlemskap hos oss och komma igång med ditt sökande.

Hyra i andrahand – tänk på detta

När du hyr i andrahand genom BostadSthlm kan du känna dig trygg. Dom lägenheter som publiceras hyrs ut av kontrollerade uthyrare som följer uppsatta regler och riktlinjer. Om du däremot ska hyra i andrahand genom en annan kontakt och känner dig osäker, kan du utgå från nedan lista för säkerställa att du tänkt på viktiga detaljer innan ni signerar kontraktet. 

 • Se upp för så kallade ockerhyror
  En person som hyr ut i andrahand får nämligen inte ta betalt hur mycket som helst i hyra, utan det ska vara en skälig marknadshyra. Hyrs lägenheten ut möblerad är det tillåtet att höja hyran lite mer. Skulle du inse att du betalat för mycket kan du vända dig till hyresnämnden för att få hjälp med ärendet. 

 • Skriv ett ordentligt kontrakt
  Oavsett vad, skriv alltid ett ordentligt kontrakt när du ska hyra i andrahand. Kontraktet bör innehålla avtalad hyra, vad som ingår i hyran, när den ska vara betald samt vilken tidsperiod hyresavtalet avser. Om lägenheten hyrs ut möblerad kan det vara en bra idé att även inkludera en lista på inventarierna samt eventuella brister/skador som finns vid inflytt. 

 • Säkerställ hyresvärdens rätt att hyra ut
  Se till så att din hyresvärd har rätt att hyra ut lägenheten till dig, för att undvika att du blir vräkt. 

 • Be om att få skriftlig information
  Om hyresvärden till exempel begär en deposition av dig inför inflytt, be om att få det skriftligt och se till att dokumentet innehåller hur och om depositionen ska betalas tillbaka samt vilka krav som ställs på dig som hyresgäst. 

 • Teckna en hemförsäkring även om du hyr i andrahand
  Det är upp till hyresvärden att säkerställa att boendet och den fasta interiören är försäkrat. Däremot behöver du som flyttar in en egen hemförsäkring som täcker dig och ditt lösöre.