Hyra lägenhet i Stockholm

Det råder svårigheter med att hyra lägenhet i Stockholm sedan många år tillbaka. Bostadsbristen resulterar i utmaningar att hitta en lägenhet att hyra i Stockholm, eftersom att efterfrågan är så pass mycket större än vad utbudet är. Till exempel så är kötiden för ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Stockholms innerstad eller närförort mellan 4 till 6 år om du söker via Stockholms stads bostadsförmedling – och då har du tur. På deras hemsida skriver dom nämligen själva att dom flesta som får hyra en lägenhet i Stockholm via deras förmedling, har köat i mellan 8 till 12 år.

För en person som precis har fått ett jobb i Stockholm eller blivit antagen till en utbildning går det ju dock inte att vänta så länge på en lägenhet att hyra. En lägenhet att bo i behöver man ofta med kort varsel och man har sällan tid att vänta i flera år. 

BostadSthlm vill göra det enklare för dig att hitta en lägenhet att hyra i Stockholm.

Stockholm stad med lägenheter

Vill du hyra lägenhet i Stockholm?

Söker du en lägenhet att hyra i Stockholm? I sådana fall kan vi på BostadSthlm hjälpa dig. Vi hjälper människor dagligen att hitta nya lägenheter att hyra i Stockholm med hjälp av vår matchningsfunktion. För oss är det viktigt att ditt lägenhetssökande känns enkelt, tryggt och seriöst – därför har vi lagt mycket tid på att utveckla en säker process som är fördelaktig för både lägenhetssökande och uthyrare i Stockholm. 

Som lägenhetssökande medlem hos oss kan du till exempel förvänta dig

  • Möjligheten att anmäla ditt intresse på lediga lägenheter att hyra i Stockholm.
  • Att få direktkontakt med våra seriösa uthyrare.
  • En enkel och trygg process där vi guidar dig från din första ansökan på en ledig lägenhet till skrivet kontrakt. 
  • Att få en egen annons och blir sökbar för våra uthyrare och i vårt stora nätverk. 
  • Tillgång till tips, trix och bra artiklar som både kan hjälpa och inspirera dig som vill hyra lägenhet i Stockholm. 
  • Bra service från vår kundtjänst som hjälper dig snabbt vid eventuella funderingar.

Hur fungerar det?

När du registrerar dig hos BostadSthlm anger du att du är ute efter att hyra lägenhet i Stockholm – du registrerar dig som bostadssökande helt enkelt. Medlemskapet kostar endast 49 kr/månaden och ger dig sedan tillgång att själva anmäla intresse på lediga lägenheter att hyra. Efter att din intresseanmälan är gjord meddelar vi uthyraren ifråga att du är intresserad, och ni får sedan diskutera vidare. Vi är väldigt mån om våra medlemmar och kontrollerar därför noggrant samtliga av våra uthyrare så att dom följer uppsatta regler gällande uthyrning av lägenheter.

Vart i Stockholm?

Stockholm är Sveriges största stad och även huvudstad. Det bor nästan en miljon människor i staden och är en av de snabbast växande regionerna i Europa. Stockholms storlek innebär också att det finns en mängd olika områden och stadsdelar som staden är indelad i – och att säga att man bara “bor i Stockholm” säger inte nödvändigtvis så mycket om vart du faktiskt bor. 

Som medlem hos BostadSthlm har du möjlighet att söka lediga lägenheter att hyra i Stockholm, filtrerat på områden som intresserar dig. Vanligtvis delas Stockholms innerstad in i fyra stycken stadsdelsområden: Kungsholmens stadsdelsområde, Östermalms stadsdelsområde, Norrmalms stadsdelsområde och Södermalms stadsdelsområde. Dessa fyra innehåller sedan 21 stycken mindre stadsdelar som till exempel Vasastaden, Riddarholmen, Gärdet, Hjorthagen, lilla Essingen och så vidare. Du som söker en lägenhet att hyra via BostadSthlm har möjlighet att specificera i din profil om det är något speciellt område i Stockholm som intresserar dig. Du kan dessutom välja att filtrera dina egna sökningar efter dina önskemål på områden i Stockholm.

Kontakta oss

Har du frågor om att hyra lägenhet i Stockholm? Eller funderingar gällande vår tjänst? För att komma i kontakt med oss kan du använda chattfunktionen på hemsidan. Där kan du ställa dina frågor så besvarar vi dig vanligtvis inom några minuter.

Om du inte vill använda vår chatt går det lika bra att maila vår kundservice på kontakt@bostadsthlm.nu.